Bulgaria

Plovdiv

В какъв свят мечтаете да се будите до 2030 г.?
Ние мечтаем за един по-сигурен, единен, равноправен и устойчив свят.

Какво?

Вярвайки, че човешкият потенциал може да ‘вдъхне живот’ на креативни идеи и насочени-към-човека и планетата решения на наболели местни проблеми, с трепет отваряме вратите на първото издание на Хакатон за Глобалните Цели в България, , посветен на целите за устойчиво развитие на ООН.  В първото издание имаме честта да сме партньори с WWF България и Грийнпийс България, които ще бъдат част от менторският ни колектив, за да напътсвтват участниците в търсене на идеи свързани с възобновяемата енергия, устойчиво развитие на хората, околната среда, борбата с промяната на климата и изграждането на бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата.
 
Хакатонът цели да събере хора от различни сфери, да обединят опит и идеи, в намирането на приложими решения на належащи социални и хуманитарни проблеми на местно ниво. С оглед на мерките за безопасност, събитието ще се проведе онлайн, като мечтатели от всички краища на България могат да участват, както и всички извън родината.
 
Присъединете се, да изградим бъдещето заедно!
Входът е свободен. Kандидатствайте за участие тук: https://bit.ly/globalgoalsjamplovdiv
 
* Срока за записване е до 17ти Септември. Местата за участници са ограничени и след като всички свободни места се изчерпат ще отворим лист за чакащи.

Кога?

Събитието ще се проведе на 18-20.09. ОНЛАЙН
18ти Септ.: 17:30 ч – Откриване
19ти Септ.: 9:00 ч – 18:00 ч – Първи ден на хакатона
20ти Септ.: 9:00 ч – 17:30 ч – Втори ден на хакатона и награждаване
 

Какво предстои:

  • Всеки участник ще получи сертификат
  • Отличителна първа награда за изобретателност и приложимост на идеите за всеки член от отбора на 1во място – играта Wheel Ville
  • Много нови познанства и контакти със съмишленици, сформиране на отбори за събитието
  • Възможност да роботите рамо до рамо с компетентни ментори и представители от хуманитарни организации
  • Дружно да се мотивираме и вдъхновим как можем да допринесем за по-добър свят.
 

Какво ще ползваме по-време на онлайн хакатона:

Zoom / Google Meet + Miro + Slack ( и трите са безплатни за регистрация и ползване)
 
 
Да бъдем част от движението за промяна на света е това, което е от значение, независимо от резултатите! Станете част от световното движение за промяна!
 
 
Повече информация очаквайте скоро.
 
 

Global Goals Jam Plovdiv is a yearly self-organized non-profit event. The jam is a 3-day event where people from all walks of life have the opportunity to design interventions for local challenges related to the Sustainable Development Goals for 2030.

More info coming soon.